GR-coaching, què oferim

GR-01 COACHING PERSONAL

En aquest apartat trobareu quan pot anar bé el coaching personal i què és.

QUAN pot ser interessant un procés de coaching personal?


Com a persones no sempre traiem el millor de nosaltres. De fet, no solem estar educats per això.
Les circumstàncies ens porten freqüentment a treballar i viure per defecte, en un baix to anímic i baixa freqüència vital, fet que afecta directament al propi rendiment i motivació.

En situacions de desmotivació, alta pressió, estrès, o voluntat de millora i canvi en certs aspectes de persona, pot ser interessant acollir-se a un procés de coaching personal.
En aquest el coach permet al client "coachee" prendre perspectiva respecte dels problemes detectats, i sobretot , facilitar la presa de consciència davant de si mateix i el que passa al voltant.

Les persones per naturalesa tenim tots i cadascun dels recursos necessaris per afrontar les situacions i aventures que se'ns posen al davant. Ara bé, la clau és saber on trobar aquests recursos: posar llum amb la llanterna en aquell racó on no solem o no volem mirar. Per poder mirar el racó pot ser d'ajuda el coach ja que per canviar l'entorn hem de canviar primer nosaltres i això no sempre és tan fàcil.

D'aquí que el coaching serveixi per poder explorar noves facetes d'un mateix, permetent així realitzar canvis profunds i no superficials com els que solem fer a mode de pedaç.

Aspectes com la millora pel que fa a lideratge, l'autoconfiança i la realització personal tant en el treball com en la vida quotidiana mateixa són habituals després d'haver viscut un procés de coaching.


QUÈ és ben bé el coaching personal?

El coaching és una disciplina que beu de diferents fonts i corrents psicològiques: la psicologia positiva, la humanista o la programació neurolingüística, entre moltes d’altres. El focus del coaching és el client, evidentment, però des d’un punt de vista integral en tant que persona i en el moment present: amb les seves inquietuds, valors, potencials, objectius i somnis. El coaching parteix d’un pilar fonamental: totes les persones som creatives i tenim dins nostre tots i cadascun dels recursos necessaris per abordar els reptes que ens plantegem. 

A partir d’aquest principi el coaching esdevé una relació empoderada entre coach i client que permet a aquest darrer prendre consciència d’on vol anar i de quins recursos disposa per arribar-hi. En resum, el coaching permet al client l’exploració, l’autoconeixement, guanyar seguretat, confiança, presa de consciència i transformació personal per assolir aquells grans reptes amb els quals sempre ha somiat.


Us recomanem que mireu aquests dos vídeos:

Una forma creativa de presentar què és el coaching


HENRY KIMMSEY HOUSE: un dels pares del coaching co-actiu